Omgeving

NATUUR
FIETSEN, WANDELEN, ONTDEKKEN

Renesse grenst aan het verrassend mooie natuurgebied welke zich uitstrekt van de bossen van Westerschouwen tot aan de Brouwersdam. Staatsbosbeheer heeft hier een aantal mooie wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Bezoek (Neeltje Jans in) Nationaal park De Oosterschelde en spot de vele zeehonden en bruinvissen die het gebied rijk is. Bij de receptie liggen gratis fietsknooppuntenroutes om het prachtige voormalige eiland te ontdekken per fiets of wandelend.

KUNST & CULTUUR

Het Zeeuws Museum is gevestigd in een middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Aan de hand van eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland.
Het watersnoodmuseum in Ouwerkerk belicht de dagen rondom de watersnoodramp in 1953 en het Stadhuismuseum in Zierikzee verhaalt over de geschiedenis van Schouwen en Duiveland door de eeuwen heen.

PITTORESKE STADJES

Brouwershaven, Zierikzee, Veere en Middelburg zijn meer dan een bezoek waard. Er is veel bewaard gebleven van de rijkdom van weleer. Veere en Brouwershaven behoorden tot de rijkste steden van Nederland mede door de strategische ligging richting Engeland en Schotland. De import van wol en specerijen en de hoofdzetel van de V.O.C. zorgden voor veel werkgelegenheid en rijkdom. Nog altijd is deze rijkdom terug te zien in de vele weelderige monumentale huizen, buitenverblijven en parken die Zeeland rijk is.

KINDEREN

Het Arsenaal in Vlissingen is het grootste piratenpark van Nederland. Hier kunnen kinderen ervaren hoe het is om een echte piraat te zijn. Leer meer over de Zeeuwse geschiedenis bij Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder. Bij dit (allerminst saaie!) themapark over de Deltawerken vindt u ook een zeehondenshow, waterglijbaan en waterspeelplaats. Vanuit Ouddorp vertrek er dagelijks in de zomermaanden een stoomtreintje langs de Grevelingen naar Scharendijke, een must voor de kinderen.